Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są duety, których nie warto rozdzielać. Jednym z nim są krewetki i czosnek, połączenie, które zawsze się sprawdza. Nowością jest dodanie rzeżuchy i koperku, które cały czas goszczą na parapecie w kuchni :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11640
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8125
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1125
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11640
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 84
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8125
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155140
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1125
Składniki
Krewetki opłukać pod zimną wodą.
Czosnek obrać i pokroić na kawałeczki.
Rzeżuchę poszatkować niezbyt drobno.
Koperek umyć i posiekać na drobno.
Masełko rozpuścić dodać czosnek, a następnie krewetki. Krewetki smażyć ok. 5 min z każdej strony. Niezbyt długo, aby nie były gumowate, ale w środku sprężyste, a zewnątrz chrupiące.
Pod koniec smażenia dodać rzeżuchę i koperek, wszystko wymieszać.
Smacznego !!!