Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w sam raz do kawki :)) Nie licząc czasu potrzebnego do ugotowania mleka to robi się je szybko :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11898
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 116
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8591
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155353
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1163
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11898
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 116
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8591
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155353
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1163
Składniki
Ciasto: białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę wysmarowaną i wysypaną bułką tartą. Piec w 180 stopniach ok 30 min. Biszkopt wystudzić, przekroić na pół. Mleko nie otwierać. Puszkę mleka włożyć do garnka zalać wodą i gotować 1,5 godziny, następnie chłodzić. Schłodzoną puszkę otworzyć. W misce utrzeć masło następnie dodawać stopniowo mleko i wódkę. Biszkopta posmarować kremem, zostawić trochę kremu, żeby go posmarować z wierzchu. W rondelku przyrumienić kokos, wystudzić.Ciasto można po brzegach udekorować polewą czekoladową i środek posypać kokosem, wstawić do lodówki. Smacznego