Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste ciasto. W sam raz na niedzielne popołudnie.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11568
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7968
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155075
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1107
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11568
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7968
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155075
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1107
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Następnie ubić białka. Potem stopniowo dodawać żółtka. Następnie utrzeć z cukrami na puszystą masę. Nadal miksując, dolać olej. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać i stopniowo dodawać do masy mieszając łyżką. Mieszać niezbyt długo, tylko do uzyskania jednolitej konsystencji.
W osobnej misce przygotować kruszonkę: składniki wymieszać ręką, aż powstaną grudki.
Ciasto wylać do formy o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i posypać obtoczonymi wcześniej w mące ziemniaczanej borówkami. Całość obsypać kruszonką.
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45-50 minut.