Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i tania w przyrządzeniu zakąska. Miła odmiana od "standardowych" krokietów.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 277
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 277
Składniki
Ziemniaki ugotować w mundurkach (najlepiej dzień wcześniej), obrać i przecisnąć przez praskę. Dodać żółtka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, po dwie łyżki bułki tartej i sera. Wszystko dokładnie wymieszać. Formować podłużne, owalne krokieciki, obtaczać je w roztrzepanym jajku i pozostałej bułce tartej wymieszanej z pozostałym serem. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Czas przygotowania 45 min. bez czasu chłodzenia ziemniaków.