Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne muffiny z mąki kukurydzianej i całego ziarna kukurydzy. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Świetne na śniadanie bądź przekąskę.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 483
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 923
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 220
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 483
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 923
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 220
Składniki
W dużej misce wymieszać razem suche składniki - mąki, proszek do pieczenia, przyprawy, ser żółty i odsączoną kukurydzę.
Wymieszać składniki mokre: mleko z jajkami i lekko ochłodzonym roztopionym masłem.
Składniki mokre przelać do suchych - mieszać aż do połączenia się składników, ale nie za długo - ciasto powinno być lekko grudkowate.
Wysmarować tłuszczem formę na mufinki, napełniać ciastem do 3/4 objętości. Piec w temperaturze 210 stopni, około 20 minut, aż do momentu gdy patyczek wkłuty do środka mufinki będzie po wyjęciu całkowicie suchy.
Podawać z masłem.