Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12058
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 148
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8862
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155522
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1207
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 12058
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 148
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8862
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155522
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1207
Składniki
Wyłóż 8 małych kokilek folią przezroczystą tak, aby wystawała poza brzegi naczynia. Następnie włóż całe plastry łososia (również powinny zwisa- poza brzegi kokilek). Awokado zmiksuj z sokiem z cytryny. Przypraw solą, pieprzem i chrzanem. Wymieszaj z oliwą i pokrojonym łososiem. Żelatynę zalej sokiem z limonki. Odstaw na 10 min. Następnie podgrzewaj mieszając, aż żelatyną się rozpuści. Przestudź. Wymieszaj z masą awokado i połącz ze śmietaną 22%. Wymieszaj z ubitą na sztywno śmietanką 36%. Masą napełnij kokili. Obwiń wystającymi kawałkami łososia. Przykryj folią. Ochładzaj 2-3 godziny. Przed podaniem wyjmij z foremek, usuń folię. Ułóż na liściach sałaty, udekoruj koperkiem. Podawaj z grzankami.