Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na nachosy z pikantną salsą, które mogą być dobrym dodatkiem na przyjęcie.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 296
Składniki
Nachos Mąki mieszamy z przyprawami. Dodajemy do nich olej i wrzątek, intensywnie mieszamy widelcem, a następnie zagniatamy. Odstawiamy na pół godziny. Następnie cienko rozwałkowujemy ciasto i kroimy je na niewielkie trójkąty. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok. 10 min.
Salsa Cebulę pokrojoną w kostkę i posiekany czosnek smażymy na szklisto na odrobinie oliwy. Dodajemy na patelnię cukier, rozpuszczamy go i dolewamy do niego przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku. Gotujemy na dużym ogniu, intensywnie mieszając, aż sos zgęstnieje.