Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oliwki z nadzieniem to nie tylko smaczna, ale i bardzo efektowna przystawka ;-)
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 541
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 873
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 541
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 598
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 873
Składniki
Masło (miękkie) wymieszaj z drobno posiekanymi filetami anchois, sokiem z cytryny i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Oliwki (całe) wyjmij z zalewy, odsącz na sicie, umieść je w drylownicy ogonkiem do góry i ściśnij "ramiona" narzędzia.
Wcześniej przygotowane i lekko schłodzone w lodówce masełko nałóż do zwiniętej w rożek papierowej torebki.
Weź do ręki torebkę-rożek - jej koniuszek skieruj ku dziurce w oliwce. Przyciskając lekko, wypełnisz oliwkę farszem.
Podaj je na grzance udekorowanej gałązką rozmarynu.