Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis do domu przyniosła moja Sis. Niby drożdżowe, a nie trzeba na nie czekać godzinami:) Idealne do barszczu czerwonego lub grzybowego. Albo po prostu najzwyczajniej na świecie solo:)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Obrane pieczarki ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebulę kroimy drobniutko i podsmażamy na patelni. Dodajemy pieczarki, smażymy, ąz część soków odparuje. Ściągamy z ognia. Do gorących pieczarek wbijamy 2 jajka i dodajemy bułkę tartą tak aby zabrała wodę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Odczekujemy 20 min. żeby wyrosło. Rozwałkowujemy na długi pasek, kładziemy farsz, zawijamy i kroimy w małe paszteciki. Smarujemy dodatkowo po wierzchu jajkiem. Wkłądamy do piekarnika i w temp. ok. 170 stopni pieczemy aż się zrumieni.