Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis który powstał...przed chwilą.Tak, jest godzina prawie 22 a ja nie miałam pojęcia, co wziąć jutro do szkoły.Wyszło pysznie i sycąco.Tak więc zapraszam!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Składniki
Zaczynam od ugotowania kaszy orkiszowej zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W międzyczasie kroję cebulę, paprykę i pieczarki w kostkę. Podgrzewam placki tortilli na patelni. Następnie podsmażam warzywa.Doprawiam je solą, pieprzem, oregano, bazylią.
Gdy kasza się ugotuje, odsączam ją i dodaję pół łyżki majonezu. Mieszam. Dodaję podsmażone warzywa. Wszystko wykładam na dwa placki tortilli(posmarowane majonezem), posypuję pokrojonym ogórkiem kiszonym (niekoniecznie) i serem feta. Przepis doskonale sprawdzi się jako przekąska do szkoły lub pracy.Ma w sobie wiele witamin i jest bardzo sycąca.Można przygotować dzień przed zapakowaniem.
Smacznego!