Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne ciasteczka
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Kupuje zawsze ale matiasy ze słonej zalewy. Trzeba je odmoczyć, zalać olejem i przesypać cebula i pieprzem. Szybsza wersja jest z płatów z oleju, ich słoność nie przeszkadza w tej potrawie. Ugotowałam jaja na twardo, pokroiłam je w kosteczkę, pokroiłam także śledzie i pora, którego przelałam wrzątkiem. Teraz sos, majonez, chrzan i musztarda i pieprz. Można dowolnie balansować smakami pod swój gust.
Jeśli przystawka nie ma być podawana od razu, to proponuje ciasteczka odizolować od sałatki śledziowej sałatą, lub czymś zielonym. Smacznego :)