Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 129
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3743
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 166
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 129
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3743
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 166
Składniki
1- jajka, kefir, sól oraz mąkę z proszkiem do pieczenia wyrabiamy mikserem na jednolitą masę 2-jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę wrzucamy do ciasta delikatnie mieszając 3- na patelni rozgrzewamy olej 4- na rozgrzany olej nakładamy łyżką stołową ciasto, formując niewielkie placuszki 5- smażymy z obydwu stron na złoty kolor 6- usmażone racuchy odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku 7- posypujemy cukrem pudrem Można podawać na ciepło i na zimno