Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny zamiennik wędliny.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 297
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 297
Składniki
Pieczarki zetrzeć na dużych oczkach i przesmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć - następnie dodać do pieczarek, doprawić solą pieprzem, dodać jajko i wymieszać. Gdy nadzienie będzie zbyt rzadkie dodać łyżkę lub dwie bułki tartej.
Filet z kurczaka pokroić i rozklepać jak kotlety. Posypać przyprawą do kurczaka z dwóch stron.
Jajka roztrzepać widelcem, następnie dodać majonez i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji po czym dodać ser żółty starty na drobnych oczkach - całość dokładnie wymieszać. Gotową masę rozłożyć na dużej blaszce (u mnie 34x34cm ), wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec na złoty kolor ok 15-20 min. 160°
Upieczony gorący placek odwrócić górą do dołu i zdjąć papier, następnie na 3/4 placka rozłożyć mięso drobiowe a pieczarki rozłożyć w kształcie "wałka".
Następnie całość zwinąć w roladę i zawinąć w papier do pieczenia. Piec ok 35 min 170°.
Po upieczeniu zdjąć papier i wystudzić.
SMACZNEGO!