Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-05-2022
zrobiłam taką roladę dla gości, którzy nie przepadają za łososiem
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 57
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 759
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 57
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 759
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 70
Składniki
1. rozgrzać masło, dodać szpinak, dusić do odparowania płynu, posolić, wystudzic, 2. do zimnego szpinaku dodać żółtka jaj, wymieszać, białka ubić na sztywną pianę, wymieszać delikatnie z masą szpinakową, 3. blachę wyłozyć papierem, wylac masę, wyrównać, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 20 min, gorącą roladę zwinąć razem z papierem, odstawić do wystudzenia, 4. serek wymieszać z rozgniecionym czosnkiem, doprawić pieprzem, 5. roladę delikatnie rozwinąć, posmarować serkiem, nałozyć polędwicę, zwinąć, zawinąć w papier lub folię, odstawić na noc do lodówki do stężenia, smacznego