Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję filety śledziowe z cebulą i cytryną w oleju lnianym. Śledzie są pyszne i aromatyczne. Najlepsze po 3 – 4 dniach od przygotowania dlatego warto przygotować je wcześniej aby na Wigilie i Święta były gotowe do zjedzenia.
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 44
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7517
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154938
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1071
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 524
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 44
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7517
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154938
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1071
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 524
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie lub mleku przez kilka godzin. Następnie wypłukać, odsączyć i pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i posiekać, z cytryn zetrzeć skórkę.
Cebulę wymieszać ze skórką z cytryn, dodać sok wyciśnięty z cytryn oraz pieprz mielony i w ziarenkach, goździki mielone, cukier trzcinowy oraz suszony imbir. Całość wymieszać i odstawić na 15 minut.
Na dnie słoika ułożyć warstwę śledzi, przykryć je cebulą i tak układać warstwami do wyczerpania składników pamiętając aby na wierzchu była cebula. Całość zalać olejem i odstawić w chłodne miejsce na minimum 3 dni.