Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie ma to jak amerykańska przekąska :)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11541
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7931
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155065
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1103
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11541
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7931
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155065
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1103
Składniki
Wysmaż bekon na średnim ogniu, aż będzie rumiany i chrupiący (ok. 6 minut). Podczas smażenia odwracaj od czasu do czasu. Skwarki przełóż na papierowy ręcznik, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Dwie kromki chleba posyp serem, na wierzchu ułóż po 2 cząstki pomidora. Posyp pieprzem, przykryj 2 plasterkami smażonego bekonu. Posyp resztą sera, przykryj pozostałymi kromkami. Wierzch sandwiczy posmaruj majonezem. Rozgrzej patelnię. Ułóż 2 sandwicze, stroną z majonezem do dołu. Sandwicze obciąż talerzykiem, smaż około 2 minut, aż spód się przyrumieni. Wierzch każdego sandwicza posmaruj resztą majonezu, odwróć majonezem do dołu, smaż kolejne 2 minuty. Przed podaniem przekrój po przekątnej na połowę.<br> Zdecydowanie nie ma potrzeby solenia