Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste dania zazwyczaj okazują się najsmaczniejsze. Klasyczne połączenie: ser, kurczak i pieczarki świetnie sprawdziło się również w przypadku tortilli:).
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 305
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 67
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 305
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmażamy pokrojonego w drobną kostkę kurczaka wraz z posiekaną cebulą i pokrojonymi w półplastry pieczarkami. Przyprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Smażymy do całkowitego odparowania wody. Studzimy. Mieszamy z mozzarellą.
Na połowie tortilli układamy wcześniej przygotowany farsz. Tortillę składamy na pół.
Tortille podsmażamy na suchej patelni z dwóch stron, do zarumienienia.