Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zapiekanka , robię ją kiedy pozostają pieczywo tz. wczorajsze i " robię przegląd lodówki " :)
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 689
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Składniki
Pieczywo posmaruj cienko masłem , połóż po 2 plasterki szynki oraz po plasterku sera żółtego . Można użyć każde białe pieczywo : bułki , gryzki itp.
Włącz piekarnik na 180 st.C , zapiekaj na wyłożonej papierem pieczeniowym brytfance około 10 min (ser musi się rozpuścić i lekko zarumienić)
Do zapiekanek użyłam sos czosnkowy - taki miałam w lodówce ale można zastąpić każdym innym lub posypać czerwoną papryką .