Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania i super smaczna przekąska.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
Wykonanie: Żołądki opłukać, zalać wodą, podgotować, następnie opłukać z szumowin na sicie. Czyste żołądki zalać 2 szklankami gorącej osolonej wody i ugotować do miękkości i odcedzić. Ugotowane żołądki przyrumienić z cebulą z 3 łyżkami masła i papryką. Osobno zarobić zasmażkę z resztą masła i mąki- zaciągnąć gorącą wodą. Żołądki wymieszać z zasmażką, w razie potrzeby dodać , oprószyć pieprzem i podawać z pieczywem.