Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni argentyńskiej, ciekawe połączenie kaszy manny, orzechów i parmezanu.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8328
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2884
Polecam.
Odsłon: 1552
Polecam.
Odsłon: 458
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8328
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2884
Polecam.
Odsłon: 1552
Polecam.
Odsłon: 458
Składniki
Zagotowałem mleko. Powoli, ciągle mieszając wsypałem kaszę mannę. Zmniejszyłem ogień i gotowałem kilka minut, cały czas mieszając. Zdjąłem z ognia, dodałem masło, żółtka, starty parmezan, śmietanę , posiekane orzechy. Doprawiłem gałką muszkatołową i solą. Wymieszałem, krótko jeszcze podgrzewem. Po zdjęciu z ognia ostudziłem. Masę rozsmarowałem na stolnicy. Wykroiłem niewielkie kółka, posypałem resztą parmezanu. Gnocchi ułożyłem na blaszce wyłożonej pergaminem, zapiekałem na złoty kolor w temperaturze 175 stopni C ( ok. 25 minut ).