Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni argentyńskiej, ciekawe połączenie kaszy manny, orzechów i parmezanu.
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 78
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 61
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 41
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 714
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 21
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 78
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 61
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 41
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 714
idealna zupa na rodzinny obiad, treściwa i pyszna
Odsłon: 21
Składniki
Zagotowałem mleko. Powoli, ciągle mieszając wsypałem kaszę mannę. Zmniejszyłem ogień i gotowałem kilka minut, cały czas mieszając. Zdjąłem z ognia, dodałem masło, żółtka, starty parmezan, śmietanę , posiekane orzechy. Doprawiłem gałką muszkatołową i solą. Wymieszałem, krótko jeszcze podgrzewem. Po zdjęciu z ognia ostudziłem. Masę rozsmarowałem na stolnicy. Wykroiłem niewielkie kółka, posypałem resztą parmezanu. Gnocchi ułożyłem na blaszce wyłożonej pergaminem, zapiekałem na złoty kolor w temperaturze 175 stopni C ( ok. 25 minut ).