Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni argentyńskiej, ciekawe połączenie kaszy manny, orzechów i parmezanu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13682
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1567
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15155
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6215
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13682
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1567
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15155
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6215
Składniki
Zagotowałem mleko. Powoli, ciągle mieszając wsypałem kaszę mannę. Zmniejszyłem ogień i gotowałem kilka minut, cały czas mieszając. Zdjąłem z ognia, dodałem masło, żółtka, starty parmezan, śmietanę , posiekane orzechy. Doprawiłem gałką muszkatołową i solą. Wymieszałem, krótko jeszcze podgrzewem. Po zdjęciu z ognia ostudziłem. Masę rozsmarowałem na stolnicy. Wykroiłem niewielkie kółka, posypałem resztą parmezanu. Gnocchi ułożyłem na blaszce wyłożonej pergaminem, zapiekałem na złoty kolor w temperaturze 175 stopni C ( ok. 25 minut ).