Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni argentyńskiej, ciekawe połączenie kaszy manny, orzechów i parmezanu.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34938
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17510
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34938
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17510
Składniki
Zagotowałem mleko. Powoli, ciągle mieszając wsypałem kaszę mannę. Zmniejszyłem ogień i gotowałem kilka minut, cały czas mieszając. Zdjąłem z ognia, dodałem masło, żółtka, starty parmezan, śmietanę , posiekane orzechy. Doprawiłem gałką muszkatołową i solą. Wymieszałem, krótko jeszcze podgrzewem. Po zdjęciu z ognia ostudziłem. Masę rozsmarowałem na stolnicy. Wykroiłem niewielkie kółka, posypałem resztą parmezanu. Gnocchi ułożyłem na blaszce wyłożonej pergaminem, zapiekałem na złoty kolor w temperaturze 175 stopni C ( ok. 25 minut ).