Do góry

Przekąski Przepis na:

Argentyńskie gnocchi

Argentyńskie gnocchi

Autor:

Przepisów i artykułów: 896 Ocena: 17145

Dodano:

Odsłon: 8996

Danie z kuchni argentyńskiej, ciekawe połączenie kaszy manny, orzechów i parmezanu.

Składniki

  • półtora szkalnki kaszy manny
  • 3/4 szklanki parmezanu
  • 1 szklanka śmietany kwaśnej
  • 2 żółtka
  • 100 g masła
  • pół szklanki orzechów włoskich
  • gałka muszkatoowa
  • sól
  • 4 szklanki mleka
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Argentyńskie gnocchi

Przygotowanie

  1. Zagotowałem mleko. Powoli, ciągle mieszając wsypałem kaszę mannę. Zmniejszyłem ogień i gotowałem kilka minut, cały czas mieszając. Zdjąłem z ognia, dodałem masło, żółtka, starty parmezan, śmietanę , posiekane orzechy. Doprawiłem gałką muszkatołową i solą. Wymieszałem, krótko jeszcze podgrzewem. Po zdjęciu z ognia ostudziłem. Masę rozsmarowałem na stolnicy. Wykroiłem niewielkie kółka, posypałem resztą parmezanu. Gnocchi ułożyłem na blaszce wyłożonej pergaminem, zapiekałem na złoty kolor w temperaturze 175 stopni C ( ok. 25 minut ).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 12 września 2015 Bardzo ciekawy przepis, zapewne kotleciki są pyszne :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń