Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni argentyńskiej, ciekawe połączenie kaszy manny, orzechów i parmezanu.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12476
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12476
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 885
Składniki
Zagotowałem mleko. Powoli, ciągle mieszając wsypałem kaszę mannę. Zmniejszyłem ogień i gotowałem kilka minut, cały czas mieszając. Zdjąłem z ognia, dodałem masło, żółtka, starty parmezan, śmietanę , posiekane orzechy. Doprawiłem gałką muszkatołową i solą. Wymieszałem, krótko jeszcze podgrzewem. Po zdjęciu z ognia ostudziłem. Masę rozsmarowałem na stolnicy. Wykroiłem niewielkie kółka, posypałem resztą parmezanu. Gnocchi ułożyłem na blaszce wyłożonej pergaminem, zapiekałem na złoty kolor w temperaturze 175 stopni C ( ok. 25 minut ).