Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne awokado zapiekane z jajkiem i szynką, posypane szczypiorkiem i prażonym słonecznikiem to doskonała propozycja zarówno na kolację jak i śniadanie.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 380
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1812
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17541
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 380
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1812
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 17541
Składniki
Awokado przekrój na pół, delikatnie wyjmij pestkę i pogłęb otwór po pestce, tak aby zmieściło się żółtko. Pokrój plastry szynki i wyłóż nimi wgłębienie w awokado. Do każdego wgłębienia wbij żółtko ( i część białka, ale całe na pewno się nie zmieści). Tak przygotowane awokado ułóż na papierze w piekarniku rozgrzanym do 190 st.C . Zapiekaj około 12-13 minut, najlepiej jak żółtko się zetnie ale w środku pozostanie płynne. W tym czasie podpraż bez tłuszczu słonecznik na patelni, pokrój szczypiorek. Po wyjęciu z piekarnika posól i popierz do smaku, obsyp prażonym słonecznikiem i szczypiorkiem. Podawaj od razu. Pyszne i sycące. Smacznego!