Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawą pasty jest pieczony bakłażan. W smaku jest świeża i delikatna. Ja wolę, gdy ma trochę mniej pietruszki za to więcej czosnku. Dokładne proporcje radzę dobrać przy robieniu i „na smak” . Pastę powinno się podawać po schłodzeniu w lodówce przez mniej więcej trzy godziny, ale tu również robię wyjątek, bo wolę ją serwowaną w temperaturze pokojowej.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1200
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5731
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8792
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18297
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1200
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5731
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8792
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18297
Składniki
Bakłażana wymyć i nakłuć skórkę widelcem. Piec bakłażana w piekarniku na opcji grill aż do momentu gdy stanie się miękki, a skórka będzie czarna. W zależności od ustawień piekarnika może to zająć od 30 minut do 1 godziny. Upieczonego bakłażana przekroić i wyjąc łyżką miękki środek. Dodać pastę tahini, posiekany czosnek i pietruszkę, sok z cytryny i oliwę. Wszystko wymieszać na gładką pastę. Doprawić dolą do smaku.