Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawą pasty jest pieczony bakłażan. W smaku jest świeża i delikatna. Ja wolę, gdy ma trochę mniej pietruszki za to więcej czosnku. Dokładne proporcje radzę dobrać przy robieniu i „na smak” . Pastę powinno się podawać po schłodzeniu w lodówce przez mniej więcej trzy godziny, ale tu również robię wyjątek, bo wolę ją serwowaną w temperaturze pokojowej.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12044
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1340
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12702
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4077
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12044
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1340
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12702
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4077
Składniki
Bakłażana wymyć i nakłuć skórkę widelcem. Piec bakłażana w piekarniku na opcji grill aż do momentu gdy stanie się miękki, a skórka będzie czarna. W zależności od ustawień piekarnika może to zająć od 30 minut do 1 godziny. Upieczonego bakłażana przekroić i wyjąc łyżką miękki środek. Dodać pastę tahini, posiekany czosnek i pietruszkę, sok z cytryny i oliwę. Wszystko wymieszać na gładką pastę. Doprawić dolą do smaku.