Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawą pasty jest pieczony bakłażan. W smaku jest świeża i delikatna. Ja wolę, gdy ma trochę mniej pietruszki za to więcej czosnku. Dokładne proporcje radzę dobrać przy robieniu i „na smak” . Pastę powinno się podawać po schłodzeniu w lodówce przez mniej więcej trzy godziny, ale tu również robię wyjątek, bo wolę ją serwowaną w temperaturze pokojowej.
Bakłażana wymyć i nakłuć skórkę widelcem.
Piec bakłażana w piekarniku na opcji grill aż do momentu gdy stanie się miękki, a skórka będzie czarna. W zależności od ustawień piekarnika może to zająć od 30 minut do 1 godziny.
Upieczonego bakłażana przekroić i wyjąc łyżką miękki środek.
Dodać pastę tahini, posiekany czosnek i pietruszkę, sok z cytryny i oliwę.
Wszystko wymieszać na gładką pastę.
Doprawić dolą do smaku.
Pasta z tahini i melasy to zdrowy zamiennik topionej czekolady. Sernik jest w...
Odsłon: 75
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 168
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 540
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi paprykami to idealne połączenie. Smak ten...
Odsłon: 2002
Pomarańczowy deser. Szybkie i łatwe do wykonania cukierki. Są miękkie i smaczne.
Odsłon: 168
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 540
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Polędwiczki wieprzowe z kolorowymi paprykami to idealne połączenie. Smak ten...
Odsłon: 2002
Składniki
Bakłażana wymyć i nakłuć skórkę widelcem. Piec bakłażana w piekarniku na opcji grill aż do momentu gdy stanie się miękki, a skórka będzie czarna. W zależności od ustawień piekarnika może to zająć od 30 minut do 1 godziny. Upieczonego bakłażana przekroić i wyjąc łyżką miękki środek. Dodać pastę tahini, posiekany czosnek i pietruszkę, sok z cytryny i oliwę. Wszystko wymieszać na gładką pastę. Doprawić dolą do smaku.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Babeczki z borówkami
Przekąski
Twaróg w chlebie
Przekąski
Racuchy drożdżowe z jabłkiem jak u babci
Przekąski
Tarta warzywno - grzybowa
Babeczki z borówkami
Smaczne i szybkie w wykonaniu babeczki z borówkami które zachwycą twoich znaj...
Odsłon: 369
Twaróg w chlebie
Będąc w odwiedzinach na wsi, zostałam poczęstowana nadziewanym chlebem. Chle...
Odsłon: 77