Do góry

Przekąski Przepis na:

Babeczki francuskie nadziane szpinakiem i nie tylko ...

Babeczki francuskie nadziane szpinakiem i nie tylko ...

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 850

Dodano:

Odsłon: 2907

To bardzo fajna przekąska nadająca się na różnego rodzaju spotkania towarzyskie.
Reklama
Reklama
Babeczki francuskie nadziane szpinakiem i nie tylko ...

Przygotowanie

  1. · Umyć świeży szpinak i dokładnie osuszyć, następnie posiekać go nożem.
    · Do rozgrzanego rondelka włożyć masło i wycisnąć dwa ząbki czosnku, lekko podsmażyć.
    · Kolejno dodać szpinak i dalej smażyć do miękkości.
    · Do ostudzonego szpinaku dodać ser feta (rozgnieciony widelcem), pokrojone w kostkę suszone pomidory i dokładnie wszystko wymieszać.
    · Dodać sól i pieprz do smaku.
    · Wylepić ciastem francuskim foremki silikonowe do muffinek. Nakładać do każdej ¾ farszu szpinakowego.
    · Na wierzchu posypać mozzarellą pokrojona w kostkę.
    · Na samym wierzchu można przyozdobić paskami ciasta francuskiego.
    · Piec w temperaturze 200 stopni C przez około 15-20 minut. SMACZNEGO !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń