Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo fajna przekąska nadająca się na różnego rodzaju spotkania towarzyskie.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 366
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1443
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 366
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1443
Składniki
· Umyć świeży szpinak i dokładnie osuszyć, następnie posiekać go nożem. · Do rozgrzanego rondelka włożyć masło i wycisnąć dwa ząbki czosnku, lekko podsmażyć. · Kolejno dodać szpinak i dalej smażyć do miękkości. · Do ostudzonego szpinaku dodać ser feta (rozgnieciony widelcem), pokrojone w kostkę suszone pomidory i dokładnie wszystko wymieszać. · Dodać sól i pieprz do smaku. · Wylepić ciastem francuskim foremki silikonowe do muffinek. Nakładać do każdej ¾ farszu szpinakowego. · Na wierzchu posypać mozzarellą pokrojona w kostkę. · Na samym wierzchu można przyozdobić paskami ciasta francuskiego. · Piec w temperaturze 200 stopni C przez około 15-20 minut. SMACZNEGO !!!