Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas zna wersję babeczek na słodko. Te małe, zgrabne przekąski można przyrządzić również w wersji wytrawnej. Sprawdzą się w roli śniadania, przekąski do pracy lub poczęstunku dla gości. Wystarczy zmieszać kilka składników w misce, przelać ciasto do foremek i upiec.
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 156
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 229
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 333
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 156
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 229
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 333
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podmaż na patelni na złoty kolor.
Paprykę, umyj, osusz, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Składniki podsmażaj przez kolejne 5-7 minut.
Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj.
Do jednej miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia.
W osobnej misce połącz jajka, mleko, jogurt i olej. Następnie dodaj przestudzone warzywa z patelni oraz natkę pietruszki. Składniki dopraw ziołami i przyprawami. Całość wymieszaj.
Suche składniki dodawaj partiami do mokrych. Ciasto mieszaj energicznie rózgą kuchenną.
Formę na muffinki wyściel papilotkami. Ciasto rozlej równomiernie między foremkami do 3/4 wysokości.
Babeczki na słono piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut (do suchego patyczka).