Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas zna wersję babeczek na słodko. Te małe, zgrabne przekąski można przyrządzić również w wersji wytrawnej. Sprawdzą się w roli śniadania, przekąski do pracy lub poczęstunku dla gości. Wystarczy zmieszać kilka składników w misce, przelać ciasto do foremek i upiec.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4962
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13433
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7546
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4962
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13433
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7546
Składniki
Cebulę pokrój w drobną kostkę i podmaż na patelni na złoty kolor.
Paprykę, umyj, osusz, pokrój w kostkę i dodaj do cebuli. Składniki podsmażaj przez kolejne 5-7 minut.
Natkę pietruszki opłucz, osusz i drobno posiekaj.
Do jednej miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia.
W osobnej misce połącz jajka, mleko, jogurt i olej. Następnie dodaj przestudzone warzywa z patelni oraz natkę pietruszki. Składniki dopraw ziołami i przyprawami. Całość wymieszaj.
Suche składniki dodawaj partiami do mokrych. Ciasto mieszaj energicznie rózgą kuchenną.
Formę na muffinki wyściel papilotkami. Ciasto rozlej równomiernie między foremkami do 3/4 wysokości.
Babeczki na słono piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut (do suchego patyczka).