Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne babeczki, pięknie pachną i smakują wyśmienicie, a do tego proste w przygotowaniu. Smacznego.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 534
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1421
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 117
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 397
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 534
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1421
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 117
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 397
Składniki
Obieramy cebulę, czosnek i cukinię ( można też zostawić ze skórką, ale wycinamy gniazda nasienne ). Na patelni podsmażamy na maśle zblendowaną cebulę z czosnkiem, solimy lekko. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka i mleko w temperaturze pokojowej, następnie zblendowaną cukinię i ser tarty. Mieszamy wszystkie składniki łyżką, dodając przestudzoną cebulę. Można dodać trochę pieprzu i soli. 3/4 przygotowanej masy wypełniamy foremki na muffinki. ja mam silikonową więc się nie przysadza, ale można lekko wysmarować oliwą. Serek topiony kroimy na 12 części i wkładamy do foremek, następnie pozostałą masą przykrywamy ser, wystarczy łyżka na każdy.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy babeczki ok 25-30 minut do zarumienienia. Po wyjęciu z piekarnika czekamy chwilę do lekkiego przestudzenia i delikatnie wyjmujemy babeczki na talerz.
Podajemy same lub z sosem np. grzybowym. Babeczki pięknie pachną, są delikatne i smakują wybornie. Smacznego.