Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne babeczki, pięknie pachną i smakują wyśmienicie, a do tego proste w przygotowaniu. Smacznego.
Obieramy cebulę, czosnek i cukinię ( można też zostawić ze skórką, ale wycinamy gniazda nasienne ).
Na patelni podsmażamy na maśle zblendowaną cebulę z czosnkiem, solimy lekko.
Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka i mleko w temperaturze pokojowej, następnie zblendowaną cukinię i ser tarty.
Mieszamy wszystkie składniki łyżką, dodając przestudzoną cebulę.
Można dodać trochę pieprzu i soli.
3/4 przygotowanej masy wypełniamy foremki na muffinki. ja mam silikonową więc się nie przysadza, ale można lekko wysmarować oliwą.
Serek topiony kroimy na 12 części i wkładamy do foremek, następnie pozostałą masą przykrywamy ser, wystarczy łyżka na każdy.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy babeczki ok 25-30 minut do zarumienienia.
Po wyjęciu z piekarnika czekamy chwilę do lekkiego przestudzenia i delikatnie wyjmujemy babeczki na talerz.
Podajemy same lub z sosem np. grzybowym.
Babeczki pięknie pachną, są delikatne i smakują wybornie.
Smacznego.
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 167
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 167
Składniki
Obieramy cebulę, czosnek i cukinię ( można też zostawić ze skórką, ale wycinamy gniazda nasienne ). Na patelni podsmażamy na maśle zblendowaną cebulę z czosnkiem, solimy lekko. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka i mleko w temperaturze pokojowej, następnie zblendowaną cukinię i ser tarty. Mieszamy wszystkie składniki łyżką, dodając przestudzoną cebulę. Można dodać trochę pieprzu i soli. 3/4 przygotowanej masy wypełniamy foremki na muffinki. ja mam silikonową więc się nie przysadza, ale można lekko wysmarować oliwą. Serek topiony kroimy na 12 części i wkładamy do foremek, następnie pozostałą masą przykrywamy ser, wystarczy łyżka na każdy.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy babeczki ok 25-30 minut do zarumienienia. Po wyjęciu z piekarnika czekamy chwilę do lekkiego przestudzenia i delikatnie wyjmujemy babeczki na talerz.
Podajemy same lub z sosem np. grzybowym. Babeczki pięknie pachną, są delikatne i smakują wybornie. Smacznego.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szaszłyki z faszerowanej papryki
Przekąski
Kulki ziemniaczane z serem mozzarella
Przekąski
Kwitnąca focaccia
Przekąski
Ciasto francuskie z fetą i szpinakiem
Szaszłyki z faszerowanej papryki
coś pysznego dla każdego :)
Odsłon: 25
Kulki ziemniaczane z serem mozzarella
Mam dla was świetną propozycję jako przekąska a także jako danie obiadowe
Odsłon: 89