Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak podaną sałatkę można kroić nożem . Ładnie się prezentuje na świątecznym stole.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6374
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6374
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1044
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 467
Składniki
Śledzie moczymy krótko -powinny być słone. Jajka i warzywa po ugotowaniu pokroić w kostkę. Cebulę po pokrojeniu sparzyć gorącą wodą, dokładnie osączyć na sicie. Kiszone ogórki obrać i dopiero pokroić. Wszystkie składniki umieścić w misce. Na końcu dodać pokrojone w kostkę śledzie. Żelatynę zalać 3 łyżkami gorącej wody i dokładnie rozmieszać. Po ostudzeniu-połączyć z majonezem. Wymieszać i przełożyć do niewielkiej foremki babkowej. Umieścić na noc w lodówce. Przed podaniem na kilka sekund umieścić foremkę z sałatką w gorącej wodzi i odwrócić na talerzyku. Udekorować startym, żółtym serem i natką pietruszki. Po zastygnięciu-można ją kroić nożem. Ładnie się prezentuje na świątecznym stole.