Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 502 Ocena: 4715
Dodano: 04.12.2018
Odsłon: 4081
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Śledzie moczymy krótko -powinny być słone.
Jajka i warzywa po ugotowaniu pokroić w kostkę.
Cebulę po pokrojeniu sparzyć gorącą wodą, dokładnie osączyć na sicie.
Kiszone ogórki obrać i dopiero pokroić.
Wszystkie składniki umieścić w misce. Na końcu dodać pokrojone w kostkę śledzie.
Żelatynę zalać 3 łyżkami gorącej wody i dokładnie rozmieszać. Po ostudzeniu-połączyć z majonezem. Wymieszać i przełożyć do niewielkiej foremki babkowej. Umieścić na noc w lodówce.
Przed podaniem na kilka sekund umieścić foremkę z sałatką w gorącej wodzi i odwrócić na talerzyku. Udekorować startym, żółtym serem i natką pietruszki.
Po zastygnięciu-można ją kroić nożem.
Ładnie się prezentuje na świątecznym stole.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

mariaj 24 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Foremkę wykładam folią i nic się nie przykleja0 Kto głosował? | Odpowiedz

danielek 05 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Ciekawostka.Hmm :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 04 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Helenko, babeczka ekstra. Można się nabrać, czy nie słodka.:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

catha 04 grudnia 2018Zgłoś do usunięcia
Efektowny pomysł podania. Smaczniutka!2 Kto głosował? | Odpowiedz