Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruzińska potrawa z bakłażanów z wyrazistym farszem z orzechów włoskich.
blender z kielichem
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1909
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3867
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3640
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 451
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1909
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3867
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3640
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 451
Składniki
Ułatwiłam sobie zadanie i wszystkie składniki dałam do kielicha blendera. Masa wyjdzie dosyć gęsta ale nie gładka, rozrzedza się ją odrobiną wody. trezba sprawdzić smak ma być bardzo wyrazisty. Bakłażany kroi się wzdłuż w plastry około 0,5 cm. Można je posolić a po 10 minutach strzepnąć nożem wytworzony sok. Bakłażana smaży się na rumiano z obu stron, na patelni obficie polanej oliwą. Na usmażone i posolone plastry nakłada się farsz, trochę pestek granatu i formuje się roladki. Roladki posypuje się jeszcze natką kolendry i pestkami granatu
:)
Smacznego :)