Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruzińska potrawa z bakłażanów z wyrazistym farszem z orzechów włoskich.
blender z kielichem
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13566
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14983
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6157
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13566
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1553
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14983
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6157
Składniki
Ułatwiłam sobie zadanie i wszystkie składniki dałam do kielicha blendera. Masa wyjdzie dosyć gęsta ale nie gładka, rozrzedza się ją odrobiną wody. trezba sprawdzić smak ma być bardzo wyrazisty. Bakłażany kroi się wzdłuż w plastry około 0,5 cm. Można je posolić a po 10 minutach strzepnąć nożem wytworzony sok. Bakłażana smaży się na rumiano z obu stron, na patelni obficie polanej oliwą. Na usmażone i posolone plastry nakłada się farsz, trochę pestek granatu i formuje się roladki. Roladki posypuje się jeszcze natką kolendry i pestkami granatu
:)
Smacznego :)