Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruzińska potrawa z bakłażanów z wyrazistym farszem z orzechów włoskich.
blender z kielichem
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 799
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7056
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8655
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 325
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 799
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7056
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8655
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 325
Składniki
Ułatwiłam sobie zadanie i wszystkie składniki dałam do kielicha blendera. Masa wyjdzie dosyć gęsta ale nie gładka, rozrzedza się ją odrobiną wody. trezba sprawdzić smak ma być bardzo wyrazisty. Bakłażany kroi się wzdłuż w plastry około 0,5 cm. Można je posolić a po 10 minutach strzepnąć nożem wytworzony sok. Bakłażana smaży się na rumiano z obu stron, na patelni obficie polanej oliwą. Na usmażone i posolone plastry nakłada się farsz, trochę pestek granatu i formuje się roladki. Roladki posypuje się jeszcze natką kolendry i pestkami granatu
:)
Smacznego :)