Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruzińska potrawa z bakłażanów z wyrazistym farszem z orzechów włoskich.
blender z kielichem
Risotto to danie, które bardzo często gości w mojej kuchni. To pyszna włoska...
Odsłon: 1584
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 2393
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 139
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 2766
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 1978
Risotto to danie, które bardzo często gości w mojej kuchni. To pyszna włoska...
Odsłon: 1584
Przepis dnia
Ryba i cytryna tworzą niezwykle zgrany duet, który bardzo często gości w moje...
Odsłon: 2393
Pyszne krewetki w marynacie musztardowej na okazję, na święta, na elegancką k...
Odsłon: 139
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 2766
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 1978
Składniki
Ułatwiłam sobie zadanie i wszystkie składniki dałam do kielicha blendera. Masa wyjdzie dosyć gęsta ale nie gładka, rozrzedza się ją odrobiną wody. trezba sprawdzić smak ma być bardzo wyrazisty. Bakłażany kroi się wzdłuż w plastry około 0,5 cm. Można je posolić a po 10 minutach strzepnąć nożem wytworzony sok. Bakłażana smaży się na rumiano z obu stron, na patelni obficie polanej oliwą. Na usmażone i posolone plastry nakłada się farsz, trochę pestek granatu i formuje się roladki. Roladki posypuje się jeszcze natką kolendry i pestkami granatu
:)
Smacznego :)