Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruzińska potrawa z bakłażanów z wyrazistym farszem z orzechów włoskich.
blender z kielichem
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 130
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 65
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 155
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 130
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 65
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 155
Składniki
Ułatwiłam sobie zadanie i wszystkie składniki dałam do kielicha blendera. Masa wyjdzie dosyć gęsta ale nie gładka, rozrzedza się ją odrobiną wody. trezba sprawdzić smak ma być bardzo wyrazisty. Bakłażany kroi się wzdłuż w plastry około 0,5 cm. Można je posolić a po 10 minutach strzepnąć nożem wytworzony sok. Bakłażana smaży się na rumiano z obu stron, na patelni obficie polanej oliwą. Na usmażone i posolone plastry nakłada się farsz, trochę pestek granatu i formuje się roladki. Roladki posypuje się jeszcze natką kolendry i pestkami granatu
:)
Smacznego :)