Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza propozycja na domowy fast food. Lubimy wiedzieć co jemy i z jakiej jakości produktów zrobione są nasze dania.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10635
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9052
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10635
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 877
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9052
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Filety z kurczaka kroimy w kostkę (większą), oprószamy solą i pieprzem. Mąkę mieszamy z mlekiem, jajkiem, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Filety wkładamy do ciasta, dokładnie mieszamy. Smażymy na rumiano z obu stron. Osączamy z nadmiaru tłuszczu przy pomocy papierowych ręczników. Mango kroimy w kostkę, miksujemy na papkę. Mieszamy z majonezem i tabasco. Wstawiamy do lodówki. Bagietki kroimy wzdłuż (nie do końca), podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 100°C (ok. 10 min). Do każdej podpieczonej bagietki wkładamy sałatę, piórka czerwonej cebuli, plastry ogórka, plastry pomidora, kawałki kurczaka, polewamy sosem z mango.