Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza propozycja na domowy fast food. Lubimy wiedzieć co jemy i z jakiej jakości produktów zrobione są nasze dania.
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 61
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 49
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 686
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 61
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 49
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 686
Składniki
Filety z kurczaka kroimy w kostkę (większą), oprószamy solą i pieprzem. Mąkę mieszamy z mlekiem, jajkiem, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Filety wkładamy do ciasta, dokładnie mieszamy. Smażymy na rumiano z obu stron. Osączamy z nadmiaru tłuszczu przy pomocy papierowych ręczników. Mango kroimy w kostkę, miksujemy na papkę. Mieszamy z majonezem i tabasco. Wstawiamy do lodówki. Bagietki kroimy wzdłuż (nie do końca), podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 100°C (ok. 10 min). Do każdej podpieczonej bagietki wkładamy sałatę, piórka czerwonej cebuli, plastry ogórka, plastry pomidora, kawałki kurczaka, polewamy sosem z mango.