Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza propozycja na domowy fast food. Lubimy wiedzieć co jemy i z jakiej jakości produktów zrobione są nasze dania.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15726
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15726
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 413
Składniki
Filety z kurczaka kroimy w kostkę (większą), oprószamy solą i pieprzem. Mąkę mieszamy z mlekiem, jajkiem, proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Filety wkładamy do ciasta, dokładnie mieszamy. Smażymy na rumiano z obu stron. Osączamy z nadmiaru tłuszczu przy pomocy papierowych ręczników. Mango kroimy w kostkę, miksujemy na papkę. Mieszamy z majonezem i tabasco. Wstawiamy do lodówki. Bagietki kroimy wzdłuż (nie do końca), podpiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 100°C (ok. 10 min). Do każdej podpieczonej bagietki wkładamy sałatę, piórka czerwonej cebuli, plastry ogórka, plastry pomidora, kawałki kurczaka, polewamy sosem z mango.