Do góry

Przekąski Przepis na:

Bajgiel z szynką parmeńską i parmezanem

Bajgiel z szynką parmeńską i parmezanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 346 Ocena: 6602

Dodano:

Odsłon: 196

Kanapka ze sródziemnomorska nutka - bajgiel z szynka parmenska, rukola, parmezanem i kremem pomidorowym.

Składniki

  • 80 g serka śmietankowego
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz
  • 2 bajgle
  • 6 plasterków szynki parmeńskiej lub podobnej
  • 2 garście rukoli
  • 50 g parmezanu
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bajgiel z szynką parmeńską i parmezanem

Przygotowanie

  1. Serek smietankowy zmieszac z koncentratem pomidorowym, oregano, pieprzem i sola az sie wszystko polaczy w gladki krem. Odstawic na 10 minut.
    Podpiec bajgle w piekarniku przez 4 minuty w temp. 200° C lub na tosterze. Przeciac i obficie posmarowac obydwie czesci kremem pomidorowym. Ulozyc na spód garsc rukoli i 3 plastry szynki parmeńskiej. Wyciac kilka duzych wiórków z parmezanu i rozlozyc je na szynce.

  2. Przykryc wierzchem i delikatnie go docisnac.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń