Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na śniadaniowe kanapki lub piknikową przekąskę. Szybka, prosta i smaczna.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3560
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 381
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1788
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3560
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 381
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1788
Składniki
Długą bagietkę pokroić na krótsze 2-3 kawałki, odkroić końce i ostrożnie, pomagając sobie długim, cienkim nożem do filetowania wykroić a właściwie wydłubałam ze środka większość miąższu pozostawiając prawie samą skórkę dookoła. Serek przełożyć do miski i dodać pozostałe składniki i przyprawić. Masą napełnić wydrążone bułki upychając nadzienie łyżeczką z obu stron. Nafaszerowane bułki zawinąć, każdą osobno, w kawałek folii i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Schłodzone pokroić nożem na plastry i ułożyłam na talerzu.
Farsz można dowolnie modyfikować dodając dowolne składniki i doprawiając wedle swojego gustu. Można też użyć zwykłego sera białego, ale trzeba go wcześniej dobrze zmielić żeby nie miał grudek.