Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposób na śniadaniowe kanapki lub piknikową przekąskę. Szybka, prosta i smaczna.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31347
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14723
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1396
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31347
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14723
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1396
Składniki
Długą bagietkę pokroić na krótsze 2-3 kawałki, odkroić końce i ostrożnie, pomagając sobie długim, cienkim nożem do filetowania wykroić a właściwie wydłubałam ze środka większość miąższu pozostawiając prawie samą skórkę dookoła. Serek przełożyć do miski i dodać pozostałe składniki i przyprawić. Masą napełnić wydrążone bułki upychając nadzienie łyżeczką z obu stron. Nafaszerowane bułki zawinąć, każdą osobno, w kawałek folii i odłożyć do lodówki na 2-3 godziny. Schłodzone pokroić nożem na plastry i ułożyłam na talerzu.
Farsz można dowolnie modyfikować dodając dowolne składniki i doprawiając wedle swojego gustu. Można też użyć zwykłego sera białego, ale trzeba go wcześniej dobrze zmielić żeby nie miał grudek.