Do góry

Przekąski Przepis na:

Bakłażan na sposób włosko-polski

Bakłażan na sposób włosko-polski

Autor:

Przepisów i artykułów: 2203 Ocena: 48870

Dodano:

Odsłon: 3655

Niesamowita w smaku przystawka idealna na upalne dni.

Składniki

  • 1 bakłażan
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 duży pomidor
  • 1 filet śledziowy w oleju
  • 2 łyżki kaparów
  • Pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Bakłażan na sposób włosko-polski

Przygotowanie

  1. Bakłażan pokroić na grube plastry. Za pomocą pędzelka ,posmarować je z obu stron oliwą ,smażyć na patelni 5 min ,odwracając gdy się przyrumienią.
    W tym czasie pokroić pomidora w kostkę ,fileta w cienkie paski ,wymieszać z kaparami. Doprawić pieprzem.
    Rozłożyć plastry bakłażana na talerzu ,kładąc na każdy z nich mieszankę warzywno-rybną ,od razu podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

luw78 08 sierpnia 2017 Super pomysł - takie proste w wykonaniu, a ciekawe w smaku danie :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń