Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita przekąska z grilla w wersji wegetariańskiej. Słodkie bataty w połączeniu ze słoną fetą i lekko pikantnym jarmużem idealnie ze sobą współgrają. Ich przygotowanie jest banalnie proste, dlatego można je przygotować nawet w plenerze.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 119
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 196
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9207
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 119
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 196
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9207
Składniki
Bataty oczyść, przekrój na pół. Każdą połówkę przypraw solą i pieprzem. Skrop oliwą. Owiń folią aluminiową i przełóż na grilla.
Bataty grilluj do momentu, aż będą miękkie.
Do miseczki przełóż ser feta i rozdrobnij go widelcem. Liście jarmużu opłucz, osusz, poszatkuj i przełóż do miseczki. Farsz do batatów dopraw solą i pieprzem. Składniki wymieszaj. UWAGA: jeśli pieczone bataty przygotowujemy w plenerze, farsz najlepiej przygotować w domu i spakować w pojemnik.
Upieczone bataty zdejmij z grilla, odwiń folię aluminiową. Wydrąż odrobinę środek. Bataty nadziej farszem z fety i jarmużu. Smacznego!