Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita przekąska z grilla w wersji wegetariańskiej. Słodkie bataty w połączeniu ze słoną fetą i lekko pikantnym jarmużem idealnie ze sobą współgrają. Ich przygotowanie jest banalnie proste, dlatego można je przygotować nawet w plenerze.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 305
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 730
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 305
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 730
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Bataty oczyść, przekrój na pół. Każdą połówkę przypraw solą i pieprzem. Skrop oliwą. Owiń folią aluminiową i przełóż na grilla.
Bataty grilluj do momentu, aż będą miękkie.
Do miseczki przełóż ser feta i rozdrobnij go widelcem. Liście jarmużu opłucz, osusz, poszatkuj i przełóż do miseczki. Farsz do batatów dopraw solą i pieprzem. Składniki wymieszaj. UWAGA: jeśli pieczone bataty przygotowujemy w plenerze, farsz najlepiej przygotować w domu i spakować w pojemnik.
Upieczone bataty zdejmij z grilla, odwiń folię aluminiową. Wydrąż odrobinę środek. Bataty nadziej farszem z fety i jarmużu. Smacznego!