Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane sardynki po sycylijsku, przepis włoskich nonn, jak pierwszy raz w sklepie zobaczyłam świeże duże sardynki od razu pomyślałam o tym przepisie. Jamie gotuje po włosku.
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 229
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 140
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27831
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 128
Serdecznie witam i zapraszam na przepyszną młodą kapustę z klopsikami, którą...
Odsłon: 229
Smaczny i szybki deser z trzech składników.
Odsłon: 140
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 27831
Pyszne, wyjątkowo kruche i delikatne rogaliki z powidłami śliwkowymi. Są idea...
Odsłon: 128
Składniki
Dostałam świeże sardynki :) oczywiście trezba je obrać, do tego przepisu trzeba odciąć łebek, wyczyścić brzuszki i wyjąć kręgosłupy.
Gotowe!
Bułkę namoczyłam w wodzie- można w bulionie. Użyłam pół jaja, bo robiłam niewielką porcję. Jeszcze posiekane oliwki, rodzynki, orzechy, starty ser i i odrobina soli i chili. Masę się wyrabia i wkłada się warstwę pomiędzy płaty sardynek i dociska dłońmi,
Sardynki panieruje się jak schabowe, najpierw w mące, potem w jaju i w bułce. Można smażyć, oryginalnie w głębokim tłuszczu ale nie jest to konieczne.
Smacznego :)