Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane sardynki po sycylijsku, przepis włoskich nonn, jak pierwszy raz w sklepie zobaczyłam świeże duże sardynki od razu pomyślałam o tym przepisie. Jamie gotuje po włosku.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15720
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4744
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15720
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4744
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 410
Składniki
Dostałam świeże sardynki :) oczywiście trezba je obrać, do tego przepisu trzeba odciąć łebek, wyczyścić brzuszki i wyjąć kręgosłupy.
Gotowe!
Bułkę namoczyłam w wodzie- można w bulionie. Użyłam pół jaja, bo robiłam niewielką porcję. Jeszcze posiekane oliwki, rodzynki, orzechy, starty ser i i odrobina soli i chili. Masę się wyrabia i wkłada się warstwę pomiędzy płaty sardynek i dociska dłońmi,
Sardynki panieruje się jak schabowe, najpierw w mące, potem w jaju i w bułce. Można smażyć, oryginalnie w głębokim tłuszczu ale nie jest to konieczne.
Smacznego :)