Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane sardynki po sycylijsku, przepis włoskich nonn, jak pierwszy raz w sklepie zobaczyłam świeże duże sardynki od razu pomyślałam o tym przepisie. Jamie gotuje po włosku.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3192
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 624
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2313
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3192
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 624
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2313
Składniki
Dostałam świeże sardynki :) oczywiście trezba je obrać, do tego przepisu trzeba odciąć łebek, wyczyścić brzuszki i wyjąć kręgosłupy.
Gotowe!
Bułkę namoczyłam w wodzie- można w bulionie. Użyłam pół jaja, bo robiłam niewielką porcję. Jeszcze posiekane oliwki, rodzynki, orzechy, starty ser i i odrobina soli i chili. Masę się wyrabia i wkłada się warstwę pomiędzy płaty sardynek i dociska dłońmi,
Sardynki panieruje się jak schabowe, najpierw w mące, potem w jaju i w bułce. Można smażyć, oryginalnie w głębokim tłuszczu ale nie jest to konieczne.
Smacznego :)