Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Faszerowane sardynki po sycylijsku, przepis włoskich nonn, jak pierwszy raz w sklepie zobaczyłam świeże duże sardynki od razu pomyślałam o tym przepisie. Jamie gotuje po włosku.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 99
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9450
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4945
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 654
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 99
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9450
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4945
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 41
Dziś do pracy.
Odsłon: 654
Składniki
Dostałam świeże sardynki :) oczywiście trezba je obrać, do tego przepisu trzeba odciąć łebek, wyczyścić brzuszki i wyjąć kręgosłupy.
Gotowe!
Bułkę namoczyłam w wodzie- można w bulionie. Użyłam pół jaja, bo robiłam niewielką porcję. Jeszcze posiekane oliwki, rodzynki, orzechy, starty ser i i odrobina soli i chili. Masę się wyrabia i wkłada się warstwę pomiędzy płaty sardynek i dociska dłońmi,
Sardynki panieruje się jak schabowe, najpierw w mące, potem w jaju i w bułce. Można smażyć, oryginalnie w głębokim tłuszczu ale nie jest to konieczne.
Smacznego :)