Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakąska dla dzieci w każdym wieku.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5844
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12559
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5274
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5844
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12559
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5274
Składniki
Drożdże rozetrzeć z solą i cukrem, pół żółtka zostawić do smarowania ciasta, 1,5 dodać do drożdży. Wlać ciepłe mleko i zarobić ciasto. Przykryć ściereczką i dać w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ok 30 min.
Z parówek zdjąć osłonki, przekroić na pół (ja kroiłam wzdłuż, bo serdelki są grube). Gotowe ciasto wyrobić na stolnicy, rozwałkować dosyć cienko, kroić w kwadraty (u mnie 8x8), ale to zależy od wielkości parówek, układać parówki i zawijać beciki, posmarować żółtkiem. Odstawić w ciepłe miejsce, rozgrzać piekarnik, piec ok 30 min (180 st) aż się zrumienią. Można podawać polane keczupem.