Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakąska dla dzieci w każdym wieku.
 
         
         
         
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17580
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6689
 
            Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17580
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6689
 
         
         
                Składniki
Drożdże rozetrzeć z solą i cukrem, pół żółtka zostawić do smarowania ciasta, 1,5 dodać do drożdży. Wlać ciepłe mleko i zarobić ciasto. Przykryć ściereczką i dać w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ok 30 min.
Z parówek zdjąć osłonki, przekroić na pół (ja kroiłam wzdłuż, bo serdelki są grube). Gotowe ciasto wyrobić na stolnicy, rozwałkować dosyć cienko, kroić w kwadraty (u mnie 8x8), ale to zależy od wielkości parówek, układać parówki i zawijać beciki, posmarować żółtkiem. Odstawić w ciepłe miejsce, rozgrzać piekarnik, piec ok 30 min (180 st) aż się zrumienią. Można podawać polane keczupem.