Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakąska dla dzieci w każdym wieku.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 515
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 267
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 515
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 267
Składniki
Drożdże rozetrzeć z solą i cukrem, pół żółtka zostawić do smarowania ciasta, 1,5 dodać do drożdży. Wlać ciepłe mleko i zarobić ciasto. Przykryć ściereczką i dać w ciepłe miejsce do wyrośnięcia ok 30 min.
Z parówek zdjąć osłonki, przekroić na pół (ja kroiłam wzdłuż, bo serdelki są grube). Gotowe ciasto wyrobić na stolnicy, rozwałkować dosyć cienko, kroić w kwadraty (u mnie 8x8), ale to zależy od wielkości parówek, układać parówki i zawijać beciki, posmarować żółtkiem. Odstawić w ciepłe miejsce, rozgrzać piekarnik, piec ok 30 min (180 st) aż się zrumienią. Można podawać polane keczupem.