Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska ze starego zeszytu mojej mamy. Idealna na ostatkowy stół :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4383
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11912
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4383
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11912
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6789
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5596
Składniki
Zamiast twarożku homogenizowanego można użyć zwykłego twarogu. Wtedy najlepiej przepuścić go przez maszynkę lub dokładnie utrzeć na gładką masę. Twarożek mieszamy z chrzanem i przyprawami. Jeżeli używamy świeżego tartego chrzanu, trzeba skropić go cytryną , aby nie sczerniał. W przypadku chrzanu ze słoiczka nie jest to konieczne. Nakładamy krem twarożkowy na plasterki szynki i zawijamy. Każdą rolkę ozdabiamy ćwiartką pomidora, jajka oraz zieleniną.