Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2524
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 129
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4343
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2524
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 129
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4343
Składniki
Mąkę wymieszać z mlekiem ,dodać roztrzepane jajka ,rozkruszone drożdże i szczyptę soli. Wlać mleka tyle ,by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Odstawić ciasto na 30 min. by wyrosło. Następnie na rozgrzanym tłuszczu smażyć na rumiano cienkie ,okrągłe bliny o śr ok 10 cm. Podawać ciepłe ze śmietaną i kawiorem.