Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Mąkę wymieszać z mlekiem ,dodać roztrzepane jajka ,rozkruszone drożdże i szczyptę soli. Wlać mleka tyle ,by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Odstawić ciasto na 30 min. by wyrosło. Następnie na rozgrzanym tłuszczu smażyć na rumiano cienkie ,okrągłe bliny o śr ok 10 cm. Podawać ciepłe ze śmietaną i kawiorem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

babciaaneczka 18 grudnia 2013Zgłoś do usunięcia
Klasyka kuchni rosyjskiej, tylko kawior drogi,czasami zastępuję go pokrojonym w drobną kostkę
śledziem, a mąkę gryczaną otrzymuję przez zmielenie w elektrycznym młynku kaszy gryczanej.Pozdrawiam.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 17 grudnia 2013Zgłoś do usunięcia
Wystarczyło mi rzucić okiem na zdjęcie i już mi się przepis podoba. Kciuk i zabieram do siebie.1 Kto głosował? | Odpowiedz