Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne pizzerinki
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1612
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232024
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5095
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1612
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232024
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5095
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku. Do miski wsypać mąkę, dodać olej, cukier, sól oraz drożdże rozpuszczone w mleku. Wyrobić jednolite ciasto. W razie konieczności podsypać niewielką ilością mąki. Ciasto odstawić na 10 minut, a w tym czasie przygotować składniki. Ciasto podzielić na 16 części i rozpłaszczyć w dłoniach. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą pizzerinkę posmarować ketchupem, posypać ziołami, serem i dodatkami. Można użyć dowolnych ulubionych składników. Pizzerinki wkładamy na środkową półkę nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy ok. 10 minut. Smacznego!