Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne pizzerinki
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9911
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11533
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 544
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9911
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11533
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 544
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku. Do miski wsypać mąkę, dodać olej, cukier, sól oraz drożdże rozpuszczone w mleku. Wyrobić jednolite ciasto. W razie konieczności podsypać niewielką ilością mąki. Ciasto odstawić na 10 minut, a w tym czasie przygotować składniki. Ciasto podzielić na 16 części i rozpłaszczyć w dłoniach. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą pizzerinkę posmarować ketchupem, posypać ziołami, serem i dodatkami. Można użyć dowolnych ulubionych składników. Pizzerinki wkładamy na środkową półkę nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy ok. 10 minut. Smacznego!