Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne pizzerinki
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 897
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 221
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 13456
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 897
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 221
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 13456
Składniki
Drożdże rozpuścić w mleku. Do miski wsypać mąkę, dodać olej, cukier, sól oraz drożdże rozpuszczone w mleku. Wyrobić jednolite ciasto. W razie konieczności podsypać niewielką ilością mąki. Ciasto odstawić na 10 minut, a w tym czasie przygotować składniki. Ciasto podzielić na 16 części i rozpłaszczyć w dłoniach. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą pizzerinkę posmarować ketchupem, posypać ziołami, serem i dodatkami. Można użyć dowolnych ulubionych składników. Pizzerinki wkładamy na środkową półkę nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni i pieczemy ok. 10 minut. Smacznego!