Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te dania robię okazjonalnie np na większe spotkania rodzinne czy towarzyskie. Zawsze szybko znikają ze stołu i wszystkim smakują.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 490
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1325
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 490
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1325
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Czosnek przepuścić przez praskę. Wymieszać z przyprawami. Natrzeć boczek z obu stron. Owinąć folią i wstawić do lodówki na kilka godzin by boczek nabrał aromatu przypraw.
Mięso zmielić na grubym sicie. Doprawić wg własnego smaku. Dodać jajko i bulion. Dokładnie wyrobić. Rozsmarować na boczku. Zwinąć w ciasny rulon. Owinąć sznurkiem . Zrumienić na oleju z obu stron. Przełożyć do brytfanny razem z wytopionym tłuszczem i piec około 2 godzin w tem. 180 stopni. Od czasu do czasu polewać wytworzonym sosem. Kroić po ostygnięciu.