Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te dania robię okazjonalnie np na większe spotkania rodzinne czy towarzyskie. Zawsze szybko znikają ze stołu i wszystkim smakują.
Czosnek przepuścić przez praskę. Wymieszać z przyprawami.
Natrzeć boczek z obu stron.
Owinąć folią i wstawić do lodówki na kilka godzin by boczek nabrał aromatu przypraw.
Mięso zmielić na grubym sicie. Doprawić wg własnego smaku. Dodać jajko i bulion. Dokładnie wyrobić.
Rozsmarować na boczku. Zwinąć w ciasny rulon. Owinąć sznurkiem .
Zrumienić na oleju z obu stron.
Przełożyć do brytfanny razem z wytopionym tłuszczem i piec około 2 godzin w tem. 180 stopni. Od czasu do czasu polewać wytworzonym sosem.
Kroić po ostygnięciu.
Boczek wieprzowy, wędzony metodą w garnku na zrębkach olcha/buk. Dokładny opi...
Odsłon: 16230
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 225
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1377
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 157
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 232
Najwspanialsze lemoncello, trunek mocny i radosny. Uwaga, wchodzi jak soczek...
Odsłon: 225
Pyszne i delikatne naleśniki z chrupiącym brzegiem oraz serowym nadzieniem w...
Odsłon: 1377
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 157
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 232
Składniki
Czosnek przepuścić przez praskę. Wymieszać z przyprawami. Natrzeć boczek z obu stron. Owinąć folią i wstawić do lodówki na kilka godzin by boczek nabrał aromatu przypraw.
Mięso zmielić na grubym sicie. Doprawić wg własnego smaku. Dodać jajko i bulion. Dokładnie wyrobić. Rozsmarować na boczku. Zwinąć w ciasny rulon. Owinąć sznurkiem . Zrumienić na oleju z obu stron. Przełożyć do brytfanny razem z wytopionym tłuszczem i piec około 2 godzin w tem. 180 stopni. Od czasu do czasu polewać wytworzonym sosem. Kroić po ostygnięciu.
Przepisy Wędliny
Wędliny
Stary przepis na pasztet
Wędliny
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Wędliny
Soczysty schab w glazurze. Rozpływa się w ustach
Wędliny
Terrina z pistacjami - elegancka propozycja na rodzinne spotkania
Stary przepis na pasztet
Dobry pasztet powinien składać się z dobrej jakości mięsa oraz warzyw. Sekret...
Odsłon: 1565
Schab a’la sztufada - hit rodzinnych obiadów
Schab a’la sztufada to krucha i wilgotna pieczeń naszpikowana warzywami, przy...
Odsłon: 2201