Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborny boczek na święta.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54186
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 529
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5513
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54186
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 529
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5513
 
         
         
                Składniki
Wykonanie: Wszystkie składniki na marynatę wymieszać z wodą, zalać boczek i odstawić do lodówki na jedną dobę. Następnie boczek wyjąć z marynaty, osuszyć, posypać tymiankiem, cząbrem i majerankiem. Zawinąć w folię aluminiową i piec w piekarniku w temperaturze 140 stopni przez 3 godziny. Po czym boczek odwinąć z foli i zrumienić w temperaturze 190 stopni przez 15 minut. Po upieczeniu boczek dobrze ostudzić i podawać.