Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najpyszniejsza propozycja na boczniaki, przygotowane w klasycznej panierce, smazone na maselku. I jesli ktos da rade i wytrzyma chociazby do wieczora lub jeszcze lepiej nastepnego dnia (mi sie to srednio udaje, musze przyznac :-) to spozywamy na zimno, prosto z lodowki. Pycha!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1272
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 688
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1383
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1272
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 688
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1383
Składniki
Boczniaki myjemy, przyprawiamy z obu stron sola, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Panierujemy najpierw w mace, lekko przyciskajac reka, nastepnie w jajku i bulce tartej. Smazymy na maselku, najlepiej pod pokrywa. Potem jest dobrze jeszcze z wierzchu nieco posolic. I jesli ktos da rade i wytrzyma chociazby do wieczora lub jeszcze lepiej nastepnego dnia (mi sie to srednio udaje, musze przyznac :-) to spozywamy na zimno, prosto z lodowki. Pycha!