Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najpyszniejsza propozycja na boczniaki, przygotowane w klasycznej panierce, smazone na maselku. I jesli ktos da rade i wytrzyma chociazby do wieczora lub jeszcze lepiej nastepnego dnia (mi sie to srednio udaje, musze przyznac :-) to spozywamy na zimno, prosto z lodowki. Pycha!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10604
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3239
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2364
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10604
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3239
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2364
Składniki
Boczniaki myjemy, przyprawiamy z obu stron sola, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Panierujemy najpierw w mace, lekko przyciskajac reka, nastepnie w jajku i bulce tartej. Smazymy na maselku, najlepiej pod pokrywa. Potem jest dobrze jeszcze z wierzchu nieco posolic. I jesli ktos da rade i wytrzyma chociazby do wieczora lub jeszcze lepiej nastepnego dnia (mi sie to srednio udaje, musze przyznac :-) to spozywamy na zimno, prosto z lodowki. Pycha!