Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najpyszniejsza propozycja na boczniaki, przygotowane w klasycznej panierce, smazone na maselku. I jesli ktos da rade i wytrzyma chociazby do wieczora lub jeszcze lepiej nastepnego dnia (mi sie to srednio udaje, musze przyznac :-) to spozywamy na zimno, prosto z lodowki. Pycha!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94086
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2786
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3575
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1656
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2342
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94086
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2786
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3575
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1656
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2342
Składniki
Boczniaki myjemy, przyprawiamy z obu stron sola, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Panierujemy najpierw w mace, lekko przyciskajac reka, nastepnie w jajku i bulce tartej. Smazymy na maselku, najlepiej pod pokrywa. Potem jest dobrze jeszcze z wierzchu nieco posolic. I jesli ktos da rade i wytrzyma chociazby do wieczora lub jeszcze lepiej nastepnego dnia (mi sie to srednio udaje, musze przyznac :-) to spozywamy na zimno, prosto z lodowki. Pycha!