Do góry

Przekąski Przepis na:

Boczniaki z grilla.

Boczniaki z grilla.

Autor:

Przepisów i artykułów: 968 Ocena: 20236

Dodano:

Odsłon: 336

Smaczna i zdrowa przekąska:)

Składniki

  • 250g boczniaka
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 50ml wino czerwone półsłodkie
  • 1łyżeczka czosnek granulowany,1 duży ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej sól 1/2 łyżeczki
  • tłuszcz do posmarowwani patelni grillowej lub tacki
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Boczniaki z grilla.

Przygotowanie

  1. Zrobić marynatę z wina,octu,papryki i czosnku granulowanego.
    Dac do niej boczniaki i wymieszać.
    Odstawić na 15 min.

    Patelnię grillową posmarować masłem klarowanym i na rozgrzaną kłaśc boczniaki.
    Zabek czosnku pokroic w plasterki i położyc na boczniaki.

  2. Kiedy boczniaki podpieką się obrócić wraz z plasterkami czosnku na drugą stronę i grillować około 5 min.
    Czosnek jet mięciutki ,bardzo smaczny,więc śmiało można dać go więcej.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń