Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast chipsów możemy zjeść chrupiące boczniaki z przepysznym dipem
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 349
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 391
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 378
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 312
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 349
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 391
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 378
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 312
Składniki
Przygotowałem majonez : blanszowałem kilka sekund bazylię, szybko odcedziłem i zahartowałem w wodzie w wodzie z lodem. Osuszyłem, a następnie zmiksowałem z gotowym majonezem i startym parmezanem. Boczniaki opłukałem, osuszyłem. Większe boczniaki pokroiłem na mniejsze kawałki. Jajka roztrzepałem z wodą. Bułkę tartą wymieszałem z suszoną bazylią, solą i pieprzem. Rozgrzałem olej na głębokiej patelni. Grzyby obtoczyłem w mące, następnie w jajkach, a na końcu w bułce tartej. Partiami smażyłem w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Wyjąłem łyżką cedzakową i odsączyłem na papierowym ręczniku. Podałem z wcześniej przygotowanym bazyliowo-parmezanowym dipem.