Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast chipsów możemy zjeść chrupiące boczniaki z przepysznym dipem
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18817
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9537
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41037
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 96
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 18817
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 9537
Wegetariańskie kotleciki z kaszy jaglanej, warzyw i pieczarek to smaczna alte...
Odsłon: 41037
Pasta jajeczna to pyszny dodatek do kanapek. Za czasów studiów robiłam ją prz...
Odsłon: 96
Składniki
Przygotowałem majonez : blanszowałem kilka sekund bazylię, szybko odcedziłem i zahartowałem w wodzie w wodzie z lodem. Osuszyłem, a następnie zmiksowałem z gotowym majonezem i startym parmezanem. Boczniaki opłukałem, osuszyłem. Większe boczniaki pokroiłem na mniejsze kawałki. Jajka roztrzepałem z wodą. Bułkę tartą wymieszałem z suszoną bazylią, solą i pieprzem. Rozgrzałem olej na głębokiej patelni. Grzyby obtoczyłem w mące, następnie w jajkach, a na końcu w bułce tartej. Partiami smażyłem w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Wyjąłem łyżką cedzakową i odsączyłem na papierowym ręczniku. Podałem z wcześniej przygotowanym bazyliowo-parmezanowym dipem.