Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy sezon truskawkowy w pełni, korzystam na wiele różnych sposobów aby rozsmakować się. to jeden z nich.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 145
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 205
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1284
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 145
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 205
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1284
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 512
Składniki
Truskawki myjemy i oczyszczamy. Odkładamy ok. 5-7 szt. Resztę truskawek wrzucamy do wysokiego naczynia zalewamy 100ml mleka i miksujemy na gładką konsystencję. Wkładamy do lodówki.
do miski wlewamy resztę mleka ok. 200ml, wsypujemy bitą śmietanę w proszku i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wkładamy do lodówki.
Resztę truskawek kroimy na 4 i wkładamy do szklanki. Zalewamy koktajlem z etapu 1, następnie wlewamy odrobinę soku. Na wierzch kładziemy bitą śmietanę i również polewamy odrobiną syropu. Możemy udekorować truskawką :). Smacznego