Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy sezon truskawkowy w pełni, korzystam na wiele różnych sposobów aby rozsmakować się. to jeden z nich.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4529
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4529
Składniki
Truskawki myjemy i oczyszczamy. Odkładamy ok. 5-7 szt. Resztę truskawek wrzucamy do wysokiego naczynia zalewamy 100ml mleka i miksujemy na gładką konsystencję. Wkładamy do lodówki.
do miski wlewamy resztę mleka ok. 200ml, wsypujemy bitą śmietanę w proszku i miksujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Wkładamy do lodówki.
Resztę truskawek kroimy na 4 i wkładamy do szklanki. Zalewamy koktajlem z etapu 1, następnie wlewamy odrobinę soku. Na wierzch kładziemy bitą śmietanę i również polewamy odrobiną syropu. Możemy udekorować truskawką :). Smacznego