Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 323
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 323
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Zaczynamy od wlania oliwy do miseczki i wyciśnięcia do niej dwóch ząbków czosnku. Odkładamy na około godzinę, żeby oliwa przeszła czosnkiem.
Kroimy bagietki na grube kromki. Smarujemy oliwą z czosnkiem i układamy na blasze. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Pomidory obieramy ze skórki, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w niewielką kostkę. Do pomidorów dodajemy troszkę oliwy, ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę, solimy, pieprzymy, dodajemy bazylii. Całość dokładnie mieszamy. Układamy na podpieczonych już kromeczkach. Posypujemy tartą mozzarellą i wkładamy do piekarnika na 3-5 minut - do momentu rozpuszczenia się sera.