Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio robiąc tradycyjną bruschettę z pomidorami, postanowiłam zrobić drugi rodzaj. A że w lodówce miałam trochę boczniaków – powstała pyszna ciepła przekąska, którą moi domownicy byli zachwyceni.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 178
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 141
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16182
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 79
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 195
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 710
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 178
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 141
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16182
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 79
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 195
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 710
Składniki
Boczniaki oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki oliwy i mieszamy. Podsmażamy na patelni - jeżeli jest taka konieczność dodajemy jeszcze trochę oliwy. Doprawiamy w razie konieczności solą i pieprzem - ja robię je dość wyraziste w smaku. bagietkę kroimy na ukośnie kromki. Oliwę mieszamy z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Polewamy nią bagietkę, wykładamy podsmażone boczniaki, posypujemy tartym serem. Zapiekamy ok. 10-12 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.