Do góry

Przekąski Przepis na:

Bruschetta z boczniakami

Bruschetta z boczniakami

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2222

Dodano:

Odsłon: 619

Ostatnio robiąc tradycyjną bruschettę z pomidorami, postanowiłam zrobić drugi rodzaj. A że w lodówce miałam trochę boczniaków – powstała pyszna ciepła przekąska, którą moi domownicy byli zachwyceni.

Składniki

  • Bagietka - 1/2 szt.
  • Boczniaki - 250 g
  • Oliwa z oliwek - 4 łyżki
  • Czosnek - 2 ząbki
  • Sól, pieprz - do smaku
  • Mozzarella - lub żółty ser - tarty - do posypania
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Boczniaki oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki oliwy i mieszamy. Podsmażamy na patelni - jeżeli jest taka konieczność dodajemy jeszcze trochę oliwy. Doprawiamy w razie konieczności solą i pieprzem - ja robię je dość wyraziste w smaku. bagietkę kroimy na ukośnie kromki. Oliwę mieszamy z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Polewamy nią bagietkę, wykładamy podsmażone boczniaki, posypujemy tartym serem. Zapiekamy ok. 10-12 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń