Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio robiąc tradycyjną bruschettę z pomidorami, postanowiłam zrobić drugi rodzaj. A że w lodówce miałam trochę boczniaków – powstała pyszna ciepła przekąska, którą moi domownicy byli zachwyceni.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5686
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8899
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7973
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5473
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5686
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8899
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7973
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5473
Składniki
Boczniaki oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 2 łyżki oliwy i mieszamy. Podsmażamy na patelni - jeżeli jest taka konieczność dodajemy jeszcze trochę oliwy. Doprawiamy w razie konieczności solą i pieprzem - ja robię je dość wyraziste w smaku. bagietkę kroimy na ukośnie kromki. Oliwę mieszamy z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Polewamy nią bagietkę, wykładamy podsmażone boczniaki, posypujemy tartym serem. Zapiekamy ok. 10-12 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.