Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całość posiada 770 kcal, w tym 40g białka, 24g tłuszczy i 96g węglowodanów. Jedna kromka (wyszło mi ich 16) posiada 48 kcal, w tym 2,5g białka, 1,5g tłuszczy i 6g węglowodanów.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5260
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19175
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 910
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5260
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19175
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 910
Składniki
Bagietkę pokrój na kromki. Gotową, pokrojoną bagietkę połóż na ruszt do piekarnika. Umieść oliwę z oliwek w miseczce. Posiekaj czosnek i bazylię na drobno i dodaj je do oliwy z oliwek. Całość wymieszaj i Tak otrzymaną mieszanką posmaruj każdą kromkę bagietki. Pomidora pokrój w kostkę, a mozzarellę w plastry. Pomidora dopraw przyprawami. Najpierw umieść pomidora na kromkach bagietki, następnie połóż plastry mozzarelli. Wstaw do piekarnika na 180 stopni na około 6 minut, aż ser się rozpuści, a bagietki ładnie spieką. Całość ozdób listkami świeżej bazylii.