Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybką przystawkę, wyrazistą, nadającą się na różne okazje.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117540
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8143
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3046
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1822
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1400
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117540
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8143
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3046
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1822
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1400
Składniki
Anchois po wyjęciu z puszki osączyłem, pokroiłem na małe kawałki. Oliwki i kapary posiekałem, ząbek czosnku przecisnąłem przez praskę. Dodałem brandy, otartą skórkę z cytryny, a także sok wyciśnięty z cytryny, musztardę. Doprawiłem do smaku szczyptą soli i pieprzem. Całość ponownie posiekałem, dodałem porcjami oliwę. Gotową tapenadę przełożyłem do miski, przykryłem i wstawiłem do lodówki na godzinę. Kromki pełnoziarnistego pieczywa natarłem czosnkiem, skropiłem oliwą, nałożyłem na nie pastę. Zapiekałem 5 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.