Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybką przystawkę, wyrazistą, nadającą się na różne okazje.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4466
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1074
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 473
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3223
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38800
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4466
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1074
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 473
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3223
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38800
Składniki
Anchois po wyjęciu z puszki osączyłem, pokroiłem na małe kawałki. Oliwki i kapary posiekałem, ząbek czosnku przecisnąłem przez praskę. Dodałem brandy, otartą skórkę z cytryny, a także sok wyciśnięty z cytryny, musztardę. Doprawiłem do smaku szczyptą soli i pieprzem. Całość ponownie posiekałem, dodałem porcjami oliwę. Gotową tapenadę przełożyłem do miski, przykryłem i wstawiłem do lodówki na godzinę. Kromki pełnoziarnistego pieczywa natarłem czosnkiem, skropiłem oliwą, nałożyłem na nie pastę. Zapiekałem 5 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C.