Do góry

Przekąski Przepis na:

Bułeczka ze szpinakiem

Bułeczka ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 328 Ocena: 4362

Dodano:

Odsłon: 287

szybkie danie,

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opak
  • szpinak świeży lub mrożony
  • pieczarki
  • cebula
  • czosnek
  • serek śmietankowy
  • olej lub masło
  • sól, pieprz, jarzynka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. pieczarki i cebulę pokroić w plastry, udusić na oleju lub maśle, doprawić solą i pieprzem,
    2. czosnek pokroić, razem ze szpinakiem dusić na oleju lub maśle, jak będzie miękki dodać serek śmietankowy, doprawić solą i pieprzem,
    3. ciasto pokroić na 4 lub 6 prostokątów, na środku ułożyć pieczarki i szpinak, brzegi naciąć w paski, zapleść,
    4. wstawić do nagrzanego do piekarnika nagrzanego do 200 st, piec ok 25-30 min, można podawać z barszczykiem,





    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń