Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny przepis mojej Babci z Bieszczad.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118407
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8510
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3137
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2274
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118407
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8510
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3137
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2274
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1605
Składniki
Wykonanie farszu: Wędzonkę pokroić w kostkę i usmażyć na tłuszczu z pokrojoną cebulą, po czym lekko przestudzić. Wykonanie: Drożdże utrzeć w 100 ml letniej wody ze szczyptą cukru. Następnie wlać do mąki, dodać masło, wbić jajka, wyrobić ciasto.
Przełożyć na stolnicę wysypaną mąką, rozwałkować i pokroić w prostokąty. Nałożyć farsz, zlepić brzegi i posmarować rozmąconym żółtkiem.
Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez 25 minut. Podawać z czerwonym barszczykiem.