Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moje pierwsze bułki do hamburgerów i ostatnie tzn pierwszy i ostatni przepis w/g mnie się idealny więc nie będę szukała już innych przepisów. Z podanych składników zrobiłam 9 średnich bułek
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231692
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4931
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36203
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1389
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231692
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4931
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36203
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1389
        
        
                Składniki
Mleko w proszku rozrabiamy z wodą, masłem i cukrem. Do miski wsypujemy mąkę, robimy dołek, wlewamy mleko i wkruszamy drożdże. Odstawiamy na ok. 10 minut. Dodajemy całe jajko, sól i zagniatamy elastyczne ciasto. Ciasto w misce przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Po godzinie formujemy okrągłe bułeczki, spłaszczamy, układamy na blasze wyłożonej papierem, przykrywamy ściereczką i pozostawiamy do wyrośnięcia na 45 minut.
Kiedy bułeczki już ładnie wyrosną, smarujemy je mlekiem i posypujemy sezamem. Pieczemy przez ok. 15minut w temp. 200C.